I år skal vi have juletræ

I år skal vi have juletræ!

Jeg bor alene med mine børn i et lille rækkehus og det er tredje jul, vi bor her. Indtil nu har vi ikke haft juletræ. Jeg har ikke syntes at pladsen var der og vi holder ikke jul hjemme. Men i år skal det være. Vi skal have et (omend lille) juletræ i stuen.

Planen er at købe ét i starten af december og så pynte det løbende gennem måneden. “Heldigvis” blev næsten alt det gamle julepynt spist af mus sidste år, så det er en kærkommen undskyldning for at lave helt nyt og i den forbindelse var min yngste datter på 8 og jeg i dag en tur forbi butikken med den grimmeste hjemmeside, men med et dejligt stort udvalg til fornuftige priser: Terapi Hobby (alene navnet er en vinder).

Her ses dagens udbytte; vi starter produktionen i det små i morgen.

Indkøb til julepynt

Vi sadler om – og det kommer dig til gode

Da jeg startede KVAL+KREA, var det et eksperiment. Og lige fra starten var jeg i tvivl om hvorvidt konceptet holdt med at blande nyt børnetøj med kreativt håndarbejde.

Efter at have evalueret på de første måneder, har jeg valgt at sadle om og det betyder lidt ændringer.

For det første er “jeg” blevet til “vi”. Min kæreste Mette var alligevel så dybt indblandet i projektet, at det kun giver mening at vi driver butikken sammen. Mette er både kreativ og god til at fotografere og kommunikere.

For det andet vender vi fokus på KVAL+KREA til udelukkende at handle om håndarbejde og hjemmelavde kreative produkter.

Babytøjet er rykket over i et helt nyt koncept, jeg kalder for retro-baby.

Hos retro-baby får du lækkert retrofarvet babytøj i en fed kvalitet til meget attraktive priser.

Så nu er der ingen forvirring længere…

Lækre håndlavede produkter finder du på KVAL+KREA

Billigt retro-babytøj finder du på retro-baby

Min gode væg

Jeg vil gerne vise en væg fra min stue, som jeg er blevet tilfreds med; der skal en del til før jeg er tilfreds med min egen indretning. Denne væg fungerer dog, synes jeg.

Væg i min stue - www.kvalkrea.dk

Reolen er en gammel IKEA-ting, hvor jeg har fjernet det ene skabsmodul og skiftet glaslåger ude med hvide for at gemme rodet lidt væk og så er reolen rykket over i det ene hjørne for at flytte tyngden til den del af væggen og skabe luft i den venstre side af rummet.

Billederne er en gave og er lavet i HAMA-perler.

Perlebilleder - www.kvalkrea.dk

Uret er endnu et IKEA Hack. Det begyndte som en fascination af Gubis spejl designet af Jacques Adnet tilbage i 1950. Jeg kunne godt lide den måde Adnet brugte læderbælter til ophænget. Jeg overvejede hvordan jeg kunne lave noget lignende, men endte med et ur i stedet for et spejl. Og så var det bare at smutte forbi den nærmeste genbrugsbutik og købe et langt læderbælte til 10 kr. og videre til IKEA efter et Bondis-ur til 119 kr.

IKEA clock with leather belt

Jeg kan godt lide at se ting og tænke “hvordan kan jeg selv lave noget der minder om det?”

IKEA Hack – Brån-lampe med Noro-garn

Click here for English translation

Delvist inspireret af de fantastiske flaske-lamper fra franske BOBOBOOM, omdannede vi en billig IKEA-lampe til en unik og personlig lampe.

Vi tog den mindste Brån-lampe (59 kr.) og udskiftede forsigtigt ledningen med en gul stofledning. Hvis du vil gøre det efter, så pas godt på ikke at knække noget. IKEA-lampernes fatninger er ren plastik og har deres egen måde at skilles ad på. Her har vi brugt 2 meter ledning, men den kunne godt have været noget længere.

IKEA Brån with Noro yarn

Skærmen er stykke håndværk i sig selv. Vi tog en almindelig grå lampeskærm købt som spotvare i Rema 1000 for 10 kr. Herover blev monteret en hjemmestrikket skærm.

Skærmen er strikket som glatstrik på rundpind og taget ind to steder for at få faconen til at passe til lampeskærmens form. Garnet er det superlækre håndspundne Kabuto-garn fra japanske Eisaku Noro. Det er en blanding af uld, silke, cashmere og alpaca.

Alt i alt et sjovt projekt, hvor vi fik kombineret lidt teknisk pilleri med kreativt håndarbejde.

Hvad synes I om lampen?

Partly inspired by the fantastic bottle lamps by BOBOBOOM of France, we converted a cheap IKEA lamp into a unique and personal lamp.

We took the smallest Brån lamp and refitted it with a yellow textile braided power cord. If you want to try this yourself, then be careful not to break anything as the sockets on IKEA lamps are pure plastic and has their own way of coming apart. We used 2 meters of cord, but it could have been longer.

The lamp shade is a piece of craft in itself. We took an ordinary grey shade bought on sale in a supermarket and fitted a home knitted shade on top.

The lamp shade is knitted in stockinette stitch on a circular needle with decreases in two separate rows in order to fit the shape of the inner shade. The yarn is the super attractive handspun Kabuto yarn from Japanese Eisaku Noro. It is a mixture of wool, silk, cashmere and alpaca.

All in all a fun project, where we got to combine a little technical tampering with creative craft.

What do you think of this lamp?